11 lucruri pe care le faci și care te împiedică să te vindeci

Durerea cronică. Pentru mine au fost migrenele, pentru foarte mulți ani. Abia după ce am reușit să le vindec, am realizat că făceam anumite lucruri care mă programau pentru eșec. 

Dacă ai dureri puternice, fizice sau emoționale, care persistă în viața ta de mult timp, iată 11 lucruri pe care e posibil să le faci și care te împiedică să te eliberezi de ele:

1. Nu te apreciezi

Majoritatea avem o stimă de sine foarte scăzută. Ne gândim că nu suntem în stare să facem lucrurile pe care ni le dorim. Cum pot eu să-mi vindec singur durerile, dacă medicii nu au reușit?  

Așa credeam și eu, după ce ani de zile medicii îmi spuneau că nu există vindecare pentru migrenele mele și îmi prescriau pastile care să mă ajute să trec prin episoadele extrem de dureroase pe care le aveam din ce în ce mai des. 

Durerea e un semn ca e ceva de schimbat în percepția ta și în ceea ce faci pentru a te onora pe tine însuți. 

Ești la fel de valoros ca orice alt om pentru că ești o ființă înzestrată cu suflare Divină. Începe să te iubești exact așa cum te iubește Dumnezeu. Fii blând cu tine, oferă-ți momente de bucurie cât mai des. Pentru că meriți!

2. Nu ești constant în a face ceea ce ți-ai propus

Da, știu, îți dorești să te eliberezi de durere. Ai găsit chiar niște metode și trucuri simple care funcționează pentru tine. Dar cât de des și constant le practici? Ai mereu scuza că nu ai suficient timp pentru ele? 

Atunci te întreb: cât timp petreci în fața televizorului? Sau pe rețelele sociale, pentru a vedea ultimele postări? Ei bine, acel timp îl poți folosi pentru a face ceea ce e important pentru tine pentru a te elibera de durere. 

Un client mi-a zis odată: Alina, e grozavă tehnica asta, mă simt atât de eliberat și de ușor. Dar oare cât mai e nevoie să o fac?  I-am răspuns: Exact la fel de des și de mult timp cum te speli pe dinți. Sunt 10 – 15 minute pe zi, împărțite de-a lungul zilei. Din moment ce ai văzut ce rezultate magice obții, nu crezi că merită? 

Pentru asta e nevoie de auto-disciplină. Dar doar la început. Pentru că, în scurt timp, mintea ta subconștientă va prelua această deprindere și va înțelege că e noul tău mod de viață. 

Iar atunci vei face totul fără niciun efort. Dacă îți dorești suficient de tare să scapi de durere, cu siguranță că vei înceta să mai cauți scuze. 

3. Te concentrezi prea mult pe durere

Atunci când îți focalizezi atenția și energia pe vindecarea durerii, practic o mărești, nu o diminuezi. Ideea este că ea îți transmite un mesaj, acela că nu faci ceea ce e cu adevărat important pentru tine. Pentru sufletul tău. 

Ajunge. Oprește-te din a te concentra pe durere. Ea a venit în viața ta pentru a-ți spune că sunt lucruri pe care le faci care îți fac rău și te forțează să renunți. 

Dacă vrei să descoperi care sunt acele lucruri, caută-le în Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor Cauze subtile, scris de Jacques Martel, exact la paragraful care descrie tipul de durere pe care îl ai și conștientizează fiecare lucru pe care ai nevoie să îl schimbi. 

Apoi concentrează-te pe ceea ce te face fericit, bucuros, toate acele lucruri care par mărunte, dar care sunt extraordinar de importante pentru tine și pentru vindecarea ta. 

Concentrează-te pe a fi fericit. Și dacă încă mai crezi că fericirea înseamnă nu știu ce cont în bancă, nu știu ce casă, vacanță sau mașină, uită-te la niște copii care se joacă în nisip.

4. Ai permanent gânduri negative

Probabil că acest lucru e cel mai rău dintre toate. Lumea ta exterioară începe în interiorul tău. Iar interiorul tău este energia gândurilor tale. Care vin de demult. De la bunici și părinți, din copilărie, de la care mintea ta subconștientă a preluat ca adevărate tot felul de credințe limitative care îți împiedică vindecarea. 

Dacă te surprinzi câteodată spunându-ți: “Nu pot să fac asta” “Nu mă pot vindeca ” “Nu o să fiu niciodată eliberat de durere,” “Nu există vindecare pentru durerea mea,” “E prea târziu ca să mă mai pot vindeca acum,” “Nu există remediu pentru durerea mea, le-am încercat pe toate” – și lista poate continua – atunci începe să faci următoarele lucruri:

  • observă-ți zilnic gândurile
  • fă-ți o listă cu gânduri pozitive pe care vrei să le ai
  • când observi un gând negativ, înlocuiește-l imediat cu opusul lui, din lista pe care ai făcut-o.

5. Îi faci pe ceilalți responsabili pentru vindecarea durerilor tale.

Dacă ești genul de persoană care caută întotdeauna vindecarea la ceilalți, e momentul să te oprești. Și uită-te te rog în oglindă.  Da, te uiți la cel care e singurul care poate să-ți aducă sau nu vindecare. Ai această putere de a te vindeca, de a-ți schimba fundamental viața. 

Pentru că puterea care a creat durerea este în tine este aceeași putere care te va vindeca.  Sunt gândurile tale, emoțiile tale, memoria ta energetică. Tot ceea ce este stocat în mintea ta subconștientă.  

Totul vine din lumea ta interioară, pe care o poți schimba. De aceea vindecarea nu poate veni din exterior. 

Cei care te pot ajuta din exterior, te pot doar ghida, dar nu pot face în locul tău, zilnic, ceea ce poți face tu. Dacă nu ai citit încă Puterea extraordinară a subconștientului tău, scrisă de Joseph Murphy, poate că e momentul să o faci acum și să te lași inspirat de poveștile adevărate a celor care au reușit, împotriva oricăror diagnostice sumbre. 

Vindecarea o poți face tu. Nimeni nu poate trăi viața ta, în locul tău. 

6. Ai nevoie de aprobarea celorlalți.

Da, toți ne dorim ca ceilalți să ne placă, să aprobe ceea ce facem. 

Numai că, atâta timp cât nu atentezi la viața altcuiva sau îi rănești intenționat pe ceilalți, nu e treaba nimănui cum îți trăiești tu viața. 

Fă ceea ce simți că e în regulă pentru tine. Ascultă-ți vocea interioară. Nu lăsa ca părerile celorlalți să fie mai puternice decât intuiția ta. Ascultă-ți instinctul. Și fă ceea ce funcționează pentru vindecarea ta. Intuiția ta nu greșește niciodată.

7. Nu îți asumi riscuri pentru că ți-e teamă să greșești.

Atunci când nimic nu a funcționat și durerea continuă să apară e momentul să experimentezi ceva nou. 

Să experimentezi, nu să încerci.  Atunci când încerci, mintea ta subconștientă te va seta pentru eșec.  Nu încerc nimic nou, ci experimentez lucruri noi. Văd ce altă tehnică, terapie ar putea funcționa pentru mine și mă ajută la diminuarea durerii. 

Da, terapeuții sunt buni și merită să apelezi la ajutorul lor, dar adu-ți aminte că ei nu pot trăi în locul tău. Te pot ajuta să ieși dintr-un blocaj, dar nu pot fi alături permanent, să facă în locul tău ceea ce îți recomandă să faci singur. 

Asta le spun mereu clienților mei. Dacă rezonezi cu o tehnică sau mai multe și vezi că funcționează, că are efect, folosește-o zilnic. Câteva minute pe zi. Exact la fel cum faci și cu spălatul pe dinți. 

Problema e că ți-e frică să experimentezi ceva nou, de teama că nu vei reuși. Fricile sunt imaginare, vin din convingerile tale limitative. Iar în momentul când începi să experimentezi ceva nou, realizezi că e mult mai simplu decât îți imaginai. 

Și realizezi  cât de puternic ești de fapt.

8. Stai în relații care sunt în mod evident nesănătoase.

Dacă te apreciezi cu adevărat (vezi punctul 1), cu siguranță nu tolerezi ca ceilalți să te trateze urât. 

De multe ori oamenii rămân în relații toxice pentru că le este frică să fie singuri sau pentru un milion de alte motive. Dar adu-ți aminte că modul în care te tratează cei din viața ta definește valoarea pe care tu însuți ți-o dai. 

Dacă nu te înconjori de oameni care te apreciează și te susțin, cum crezi că vei putea să te vindeci? Ce fel de gânduri și emoții care să contribuie la vindecarea durerii poți avea zilnic, atunci când ești prins într-o relație toxică?

9. Renunți să faci acele lucruri care îți aduc starea de bine în corp.

Unul dintre lucrurile care îi împiedică pe oameni să se vindece, este că renunță după un timp să facă acele lucruri care produc vindecare. 

Mintea subconștientă este mult mai puternică decât cea conștientă. De aceea, chiar dacă îți propui conștient să te vindeci și începi să faci acele lucruri care funcționează pentru tine, mintea subconștientă va reveni la vechile obiceiuri proaste, pentru că e mult mai puternică.

Harry W. Carpenter scrie în cartea Mintea subconștientă, duhul tău fermecat că mintea conștientă reprezintă voința, iar mintea ta subconștientă reprezintă puterea. Iar când ele se pun în acord, obținem puterea voinței

Ideea este sa faci lucruri mici, dar constant, în fiecare zi, care să-ți aducă vindecare.  După o vreme, mintea subconștientă va prelua acele noi lucruri mici drept obiceiuri noi. Deci va începe să fie în acord cu mintea ta conștientă. Iar din acel moment, va fi extrem de ușor să faci lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru vindecarea ta.

Am mai spus și scris de multe ori acest lucru: singura diferență între cei care reușesc și cei care eșuează este că cei dintâi nu renunță, ci perseverează.

10. Pierzi timpul în loc să faci ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

Așa cum îți spuneam la punctul 2 (auto-disciplina), dacă îți pierzi timpul cu lucruri care nu îți aduc în corp vindecare, durerea nu va înceta. 

Concentrează-ți atenția și energia pe acele lucruri cu adevărat importante pentru vindecarea ta. Ia-ți timp să le descoperi și apoi acordă-le toată atenția, pentru a te elibera de durere. 

Fii deschis mereu pentru ce e nou și încorporează în rutina ta zilnică acele lucruri despre care observi că îți aduc bucurie, tihnă, o stare de bine și în cele din urmă dispariția totală și definitivă a durerii. 

Dacă îți pierzi timpul cu lucruri care îți produc stres, poți să-ți iei adio de la eliberarea de durere.

11. Vrei să te vindeci dar nu planifici ce ai concret de făcut.

Dacă vrei cu adevărat să te eliberezi de durere, dar nu acționezi concret, în fiecare zi pentru asta, nu vei ajunge prea departe. 

Pentru asta, e important să ai un plan de acțiune care să te ducă acolo unde îți dorești. 

Atunci când am făcut cursul de certificare pentru una dintre tehnicile energetice pe care le practic, instructorul ne-a spus că atâta timp cât nu vom pune în practică în mod constant ceea ce am învățat, totul va rămâne doar o amintire frumoasă. Doar niște informații și atât. 

E foarte bine că îți dorești cu ardoare să te vindeci. Dar dacă nu planifici ceea ce ai concret de făcut, în fiecare zi, mai bine nu te apuca. 

Pentru că, dacă ai început să lucrezi cu anumite tehnici care vezi că-ți sunt folositoare, dar le practici cu inconsistență și fără a vedea clar, în fiecare zi, rezultatul pe care ți l-ai propus: eliberarea de durere, atunci nu o vei putea obține.   

Nu poți schimba ceea ce ți-ai propus fără acțiuni consecvente. Dar am o veste bună să îți dau: poți schimba ceea ce îți dorești. 

Succesul începe prin conștientizarea a ceea ce ai concret de schimbat și prin acțiune. 

Dacă te-ai recunoscut în oricare dintre cele 11 lucruri de mai sus, începe azi să faci schimbările care contează.

Înscrie-te acum la mini – cursul meu gratuit prin e-mail și află primii pași pentru a te elibera de durere. Click aici:  https://alinaroman.ro/minicurs/

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Scroll to Top