10 idei pentru a trăi o viață mai plină de sens

Din cauza condiționărilor negative, alergăm prin labirintul vieții fără pauză, pentru a ne gândi la sensul ei.

Uităm să ne întrebăm:

Ceea ce fac contează?  Și mai important de atât, contează pentru mine?

Să simți că ceea ce faci are un scop real și un sens care contează pentru tine poate face o diferență imensă în viața ta. Face ca trezitul în fiecare dimineață să fie cel mai grozav lucru din lume.  Să fii nerăbdător să îți începi ziua. Să uiți ce înseamnă să te forțezi să lucrezi din greu. 

Normal că oricine își dorește asta. Dar cum poți cultiva o viață mai plină de sens?  Răspunsul poate depinde de mulți factori.

Iată mai jos 10 idei care cred că te vor ajuta să îți (re)găsești sensul în viața de zi cu zi.

1. Conștientizează ce este important

Conștientizează ce este important pentru tine. Scrie cele mai importante 5 lucruri despre care crezi ca sunt esența a ceea ce îți dorești de la viață. 

Acestea pot include lucruri ca “timp petrecut cu familia,” sau “să cânt în fiecare zi.” Ar putea de asemenea include idei mai complexe, ca “onestitate” sau “simplitate.”

 2. Urmează-ți pasiunea

Cred cu tărie că fiecare ar trebui să își urmeze pasiunea în viață.  Urmarea pasiunii face ca viața să merite să fie trăită și îți dă un scop și un sens autentic.

De fiecare dată când faci ceva ce iubești, simți o bucurie de neegalat. Găsește calea pentru a-ți folosi pasiunea să dai înapoi lumii sensul vieții tale.

Dacă nu ești gata să faci din pasiunea ta un mod de a trăi, asigură-te că îți faci timp pentru ea în fiecare zi.

Lucrând la pasiunea ta și devenind un expert, vei avea cu siguranță ocazia să faci bani din ea. Fii gata să fructifici acea oportunitate!

3. Descoperă-ți scopul vieții tale

Dacă ar trebui să îți dai un scop pentru care să trăiești, care ar fi acela?  Ce ai fi gata să aperi?

 Ce principii sunt cele mai importante pentru tine?

 Scopul vieții tale este să îi ajuți pe alții? Sau este să îi inspiri pe alții cu lucrările tale de artă sau cu vorbele tale?

4. Fii conștient de tine însuți

Fii conștient de tine însuți și de acțiunile tale. Rămâi atent la ce faci permanent și asigură-te că îți trăiești viața respectându-ți principiile, scopul vieții tale și pasiunile tale.

Gândește-te la ceea ce ai făcut în fiecare zi și gândește-te dacă aceste lucruri te-au îndepărtat de la drumul tău. Lucrează la corectarea tuturor greșelilor.

Meditația este un mijloc minunat de a face asta. Te ajută să îți crești conștientizarea de sine pe parcursul zilei.

Deși nu este singura metodă. Eu simt că tot ce fac cu pasiune și bucurie mă poate aduce într-o stare asemănătoare cu aceea adusă de meditație. Mă ajută să îmi cresc conștientizarea de sine pe parcursul zilei.

 5. Concentreză-te

Decât să îți urmărești 3 sau 4 scopuri și să faci progrese foarte mici în privința lor, pune-ți toată energia pe un singur lucru. Concentrează-te.

Nu numai că vei reduce din stresul asociat încercărilor de a face mai multe lucruri în același timp, dar vei avea și mai mult succes.

Stabilește-ți scopul în funcție de ce te pasionează, ca să fii motivat să lucrezi cu spor la îndeplinirea lui și să faci treabă bună.

 6. Oameni, nu lucruri

Ne dorim mereu să cumpărăm mai multe lucruri. Îți recomand sa reconsideri cu atenție ceea ce cumperi.  Și să te gândești mai mult la a-ți cheltui banii pe experiențe alături de oameni dragi.

Acest lucru va da mai multă semnificație vieții tale, concentrându-ți atenția asupra relațiilor tale, în locul bogăției materiale. Și vei deveni și o persoană mai fericită.

7. Simte și arată compasiune

Atât pentru tine cât și pentru ceilalți. Amintește-ți acest citat:

 „Mai întâi ai nevoie să ai compasiune pentru tine însuți, pentru a putea să ai compasiune pentru ceilalți.” – Dalai Lama

Pentru unii, compasiunea este chiar scopul vieții lor, care le dă semnificație și duce către fericirea ultimă.

8. Găsește o cale de a da înapoi din ceea ce primești

Fă ceva ce onorează în egală măsură credințele și pasiunile tale, dând ceva înapoi lumii. Dând ceva înapoi, găsim inevitabil un scop în acel lucru.

Cultivă din ce în ce mai mult aceste activități de a da ceva inapoi din ceea ce ai primit. Viața ta va căpăta astfel din ce în ce mai multă semnificație și scop.

9. Simplifică-ți viața

Simplificându-ți viața, vei avea mai mult timp pentru a face ceea ce te împlinește. Te poate ajuta și să reduci stresul și să începi să trăiești o viață mai simplu de trăit.

Îți poți de asemenea îmbunătăți productivitatea. Dacă nu ai încercat niciodată până acum să îți simplifici viața, vei vedea că te vei simți extraordinar.

10. Fixează-ți obiective zilnice

Dimineața, înainte să îți începi ziua, creează-ți o listă cu 3 obiective care sunt importante și pline de sens pentru tine. Asigură-te că sunt în armonie cu setul tău de principii și credințe.

Îndeplinește cel mai greu obiectiv mai întâi.  Nu face lista prea lungă. Dacă vei pune prea multe lucruri pe listă, vei simți nevoia de a face mai multe lucruri în același timp, te vei simți copleșit și nu îți dorești asta. Propunându-ți să faci mai puține lucruri, vei reuși să faci mai mult.

Alege să faci câte un lucru o dată. Încetul cu încetul vei reuși să faci din ce în ce mai multe lucruri pline de sens pentru viața ta.

Viața înseamnă călătoria, nu destinația. Trăirea unei vieți pline de sens dă în același timp împlinire și semnificație călătoriei tale.

Dacă simți că vrei să duci o viață mai plină de sens, mini-cursul meu gratuit, prin email s-ar putea să fie exact ce ai nevoie.  Cursul se concentrează pe acele lucruri pe care le poți face singur atunci când te confrunți cu dureri cronice, emoționale sau fizice. Dureri al căror mesaj este că nu trăiești o viață plină de sens. 

Te poți înscrie aici:  https://alinaroman.ro/minicurs/

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Scroll to Top