Puterea autovindecării cu ajutorul tehnicilor energetice

„Vreau să mă vindec!” În ultimii ani, din ce în ce mai mulți dintre noi simțim din această dorință în interiorul nostru, fie că e vorba de o boală grea, care ne apasă de foarte mult timp și ne-a răpit bucuria de a trăi, fie că e o relație în care nu ne mai regăsim și nu știm cum să o reparăm, fie că pur și simplu nu ne mai regăsim în viața noastră, care pare un lung șir de îndatoriri fără sfârșit și care nu ne lasă timp pentru noi înșine, să ne tragem sufletul și să găsim un pic de tihnă.

Lansând această intenție în Univers, pornim în căutare. Descoperim cărți, terapeuți, cursuri, prin intermediul cărora aflăm despre tehnici terapeutice care ar putea fi soluții pentru vindecarea traumelor peste care nu putem trece și care continuă să ne afecteze profund, sau a bolilor corpului nostru fizic, la care medicina tradițională nu are încă soluții. Căutăm, fără să știm exact ce anume, doar, doar vom găsi alinare.

Cu cât doare mai tare, cu atât suntem mai determinați să facem ceva, ceva diferit care să ne aducă alinarea, care să curme suferința, fie ea fizică, emoțională sau mentală.

Ce este extrem de important să știm când începem o asemenea căutare este că vindecarea este produsă din interior, de către mintea noastră subconștientă, care respiră pentru noi, ne regenerează permanent fiecare organ, fiecare țesut și care funcționează în baza programelor moștenite sau întipărite în noi în primii ani de viață, unele benefice, altele mai puțin benefice.

Vorba biblică „Credința ta te-a vindecat.” este adevarată.  Ceea ce face ca noi să ne vindecăm este credința noastră în vindecare.  Orice terapie alternativă despre care este vorba în continuare nu produce vindecarea, ci doar creează anumite condiții pentru producerea ei.

De aceea este foarte important să înțelegem că orice terapie alternativă poate fi o alternativă de vindecare. Rolul medicinei alopate este important, nicio terapie alternativă nu îl exclude. Dacă trecem printr-un accident și corpul fizic are de suferit, medicina de urgență este prima la care apelăm pentru a opera, a pune la loc, a introduce în corp anumite substanțe, pentru a crea condițiile propice pentru vindecare.

Dar vindecarea nu este făcută de către medici, ci de către subconștientul nostru. În funcție de programele noastre mentale, ne vom vindeca mai repede sau mai încet, sau vom dezvolta alte boli și în cele din urmă corpul nostru fizic își va înceta existența. Cărțile lui Joe Dispenza ne povestesc despre asta, povestea lui de viață arată, că, chiar și atunci când medicina tradițională nu dă nicio șansă de vindecare, prin metodele alternative se produc „minuni”. Minunile acestea sunt produse de credința noastră în vindecare.

Fizica cuantică, căreia prea puțini dintre noi i-au dat atenție în școală, dar care acum a revenit în atenția noastră, explică foarte clar că totul este energie. Orice ființă, orice plantă, orice piatră și orice obiect făcut de om sunt energie pură. Un microscop profesional, care mărește de 2 milioane de ori, arată asta. Dacă ne vom observa mâna la acest microscop, vom vedea că celulele care formează țesuturile pielii sunt formate din atomi care nu sunt decât energie pură, vibrând la o anumită frecvență.  De aceea metodele alternative, care abordează vindecarea, au fost numite metode energetice, pentru că țin cont nu numai de corpul nostru fizic, așa cum îl putem vedea, fără ajutorul microscoapelor de mare putere, ci de natura lui energetică, precum și celelalte corpuri energetice, de care nu ne vom ocupa aici.

Fiecare ființă și fiecare plantă sau obiect vibrează la o anumită frecvență.  Însăși planeta noastră are o frecvență de vibrație (frecvența Schumann) care ne influențează în bine. De aceea ne simțim mult mai în armonie atunci când petrecem timp în natură, când mergem desculți prin iarbă, ne odihnim la umbra unui copac, înnotăm în apa mării, sau mergem desculți pe nisipul de pe mal. Aceasta este una dintre cele mai puternice și la îndemâna oricui terapii energetice. Atunci când suntem obosiți, stresați sau supărați, o simplă plimbare în mijlocul naturii ne ajută vibrațional să ne simțim mult mai bine.

Terapiile energetice, indiferent de simplitatea sau complexitatea lor, au în comun lucrul cu energia. Ele pot vindeca simptomele avute pe corpul fizic, emoțional sau mental (probleme diagnosticate medical ale unor organe, depresie, anxietate, atacuri de panică, dependențe, exces de greutate corporală etc), traumele avute în copilărie (ruptură de părinți, abuzuri fizice sau verbale, lipsă de sprijin sau iubire, critici excesive etc), convingerile limitative („nu sunt in stare de nimic”, „nu merit sa fiu iubit”, „nu sunt suficient de bun”, „nu sunt în siguranță etc) sau emoțiile pe care le resimțim puternic (mânie, resentiment, tristețe, teamă, rușine, vinovăție, etc).  

Înafara tuturor acestor aspecte conștientizate, o terapie energetică poate restabili armonia, lucrând pe aspectele neconștientizate, pe tot ceea ce poate fi dezechilibrat energetic și poate produce oricând efecte în planul fizic, emoțional și mental. Astfel se pot face scanări energetice, putându-se lucra pe anumite organe afectate energetic, chiar dacă nu există încă o simptomatologie detectabilă cu simțurile sau aparatele medicinei tradiționale. Se poate lucra deasemenea pe chakre (vârtejurile de energie din corp care ne asigură energia vitală), pe meridianele energetice (râurile de energie din corp, care duc energia peste tot în corp, la fiecare dintre trilioanele de celule, asigurându-le funcționarea și regenerarea 24 de ore din 24), etc.

Unele dintre metode sunt extrem de simplu de aplicat și cu perseverență, rezultatele nu întârzie să apară și creează condițiile vindecării la nivel profund. Câteva dintre cele mai simple metode, pe lângă conectarea cu natura, sunt:

  1. Terapia prin sunete (energia vibrațională a sunetelor din natură de exemplu, atunci când vremea sau timpul nu permit să fim în natură și să ascultăm sunetele direct în mijocul naturii, sau sunetele vindecătoare ale  bolurilor tibetane),
  2. Terapia cu apă (înnotul sau un simplu duș pe care îl facem, mulțumind apei că ne curăță corpul de energiile care ne slăbesc)
  3. Terapia cu uleiuri esențiale (ulei esențial de salvie, de tâmăie sau de lavandă, pus în aromadifuzor sau pe piele).

O altă categorie de terapii energetice sunt cele care folosesc comenzi minții subconștiente. Ele pot fi folosite împreună cu terapiile de mai sus și atunci puterea lor de vindecare crește. Pe aceste terapii le numim tehnici, pentru ca fiecare presupune anumite gesturi, cuvinte, acțiuni pe care le facem. Prin aceste tehnici energetice noi punem în mișcare energia, dizlocăm și eliberăm energiile stagnante, care ne slăbesc puterea vitală. Practicate cu regularitate, fac adevărate minuni. Câteva dintre ele sunt:

  1. Rugăciunea (destul de mulți dintre noi ne rugăm doar în momente de cumpănă și nici atunci nu știm cum să o facem. Rugăciunea se face cu o credință puternică în soluționarea situației pentru care ne rugăm, mulțumind ca și când dorința ne-a fost îndeplinită. E important să învățăm să ne rugăm și o carte minunată pentru asta este Secretele pierdute ale rugăciunii, scrisă de Gregg Braden; alte cărți minunate care ajută foarte mult sunt cele despre entitățile angelice, scrise de Doreen Virtue. Să ne amintim totul este ENERGIE, totul este VIBRAȚIE și există energii care ne ajută să ne întărim puterea vitală, adică să ne creștem frecvența de vibrație)
  2. Practica zilnică a recunoștintei (una dintre cele mai ușor de aplicat, dar foarte puțin folosită este tehnica recunoștintei, iar cartea Magia scrisă de Rhonda Byrne poate fi aplicată de oricine, cu rezultate de-a dreptul miraculoase. Concentrându-ne zilnic atenția pe nenumăratele lucruri bune din viața noastră, reușim să ne creștem extraordinar vibrația și să creăm condițiile vindecării noastre pe toate planurile. Merită să facem această tehnică, exact cum este descrisă în carte, 28 de zile la rând, timp suficient pentru a ne crea acest obicei de a fi din inimă recunoscător pentru ceea ce există în viața noastră dar și pentru ceea ce ne dorim să manifestăm.)
  3. Coerența inimă – creier (o tehnică extraordinară dezvoltată de către Heartmath Institute (Institutul pentru Matematica Inimii) realizează nu numai condițiile vindecării, prin conectarea cu inima, dar și posibilitatea de a ne accesa intuiția, prin comunicarea cu inima, neafectată de tiparele limitative ale minții. Această tehnică este descrisă în detaliu în cartea Suntem creați cu intenție, scrisă de Gregg Braden)
  4. Ho’oponopono (cu cele patru afirmații sau mantre: „Îmi pare rău!” „Te rog să mă ierți!”  „Mulțumesc!” „Te iubesc!” pe care le adresăm Divinității și care ne curăță amintirile, traumele, convingerile limitative, emoțiile care există în interiorul nostru;  toate informațiile pentru aplicarea acestei tehnici extrem de simple și în același timp extrem de puternice le găsim în cărțile Zero limite și Starea Zero scrise de Joe Vitale)
  5. Sacred Freedom Technique (o tehnică mai puțin cunoscută, creată de Joe Vitale, autorul cărților Zero limite și Starea zero, care îmbină tehnica ho’oponopono cu Emotional Freedom Technique, sau Tehnica de Eliberare Emoțională, simplificând foarte tare modalitatea de lucru, pentru ca oricine, fără o pregătire îndelungată să o poată folosi; această tehnică folosește tapotarea câtorva dintre punctele energetice din corp, dând minții subconștiente comenzi pentru eliberarea energetică a amintirilor, traumelor, convingerilor limitative, emoțiilor care creează un anumit simptom pe care dorim să îl vindecăm)
  6. Codul Emoțiilor (o altă tehnică energetică, ceva mai complexă decât cele enumerate înainte, prin care dăm comenzi minții subconștiente să identifice și să elibereze energia toxică a emoțiilor existente în corpul nostru energetic, pentru a vindeca orice simptom neplăcut sau extrem de supărător; tehnica o putem învăța singuri, parcurgând explicațiile amănunțite din cartea Codul Emoțiilor, scrisă de dr. Bradley Nelson; mulți dintre clienții mei au învățat-o și o practică regulat pentru ei și membrii familiei lor, cu rezultate extraordinare)
  7. Codul Corpului (este o tehnică energetică avansată, dezvoltată de dr. Bradley Nelson, care cuprinde sute de hărți cu ajutorul cărora, prin testare musculară identificăm și eliberăm, pe lângă energiile emoțiilor captive, tot felul de alte tipuri de dezechilibre energetice asociate cu orice fel de simptom, traumă sau convingere limitativă. Odată ce am reușit să lucrăm independent cu tehnica Codul Emoțiilor și dobândim precizie în autotestarea musculară, nu e nevoie decât să descărcăm în telefon aplicația și cu ajutorul ei, să lucrăm pe orice fel de aspecte ale vieții noastre pe care dorim să îl vindecăm).

Acestea sunt doar câteva dintre metodele energetice pe care le practic de multă vreme și cu ajutorul cărora am asistat sute de oameni minunați care au venit către mine să îmi ceară ajutorul. Foarte mulți dintre aceștia au învățat foarte repede să lucreze cu aceste metode. Orice metodă energetică pe care o simțim potrivită pentru noi o putem combina cu o alta.

E important să înțelegem că suntem diferiți și avem nevoie să experimentăm metode diverse, pentru a găsi exact acele metode care ni se potrivesc. Sunt doar niște instrumente de lucru pentru accesarea puterii noastre personale, pentru a lucra cu imensul potențial energetic care există în fiecare dintre noi.

Misiunea mea este să ajut pe oricine care vine către mine să conștientizeze că nimeni nu poate face vindecarea în locul nostru, pentru că vindecarea este realizată de către mintea noastră subconștientă, prin susținerea minții noastre supraconștiente.

E important să reînvățăm cum să ne accesăm și să ne folosim puterea și apoi să îi ajutăm și pe cei din jurul nostru să facă la fel. Chiar dacă suntem conștienți sau nu de asta, noi suntem interconectați energetic. Suntem asemenea unor stații de emisie recepție. Emitem și absorbim energie și informație. Cu cât mai mulți dintre noi își cresc vibrația și sunt capabili să se vindece singuri, cu atât fiecare dintre noi devine mai puternic.

Te aștept cu drag la sesiunile individuale de lucru, în cadrul cărora pot lucra energetic pentru tine, pentru a vindeca anumite aspecte care te supără, devenind temporar un canal energetic pentru mintea ta subconștientă. Și, dacă ești pregătit împreună putem descoperi metode energetice simple care ți se potrivesc și prin care în fiecare zi, pas cu pas, să îți creezi singur realitatea pe care ți-o dorești.

Îți recomand să accesezi și mini-cursul gratuit prin e-mail la care te poți înscrie în secțiunea Cursuri a site-ului.

2 thoughts on “Puterea autovindecării cu ajutorul tehnicilor energetice”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Scroll to Top