Codul Emoțiilor, o tehnică ce poate fi folosită ca autoterapie

Acum 11 ani am descoperit cartea Codul emoțiilor într-o librărie din Târgoviște, unde eram în trecere. M-a atras coperta ei și am știut din prima clipă că e pentru mine. 

Nu am deschis atunci cartea, probabil pentru că nu eram încă pregătită. Luni mai târziu, când momentul a venit pentru mine, am deschis-o și după ce am citit primele pagini, nu am mai putut să o las din mână până nu am terminat-o.

Eram facinată. Descoperisem una dintre cele mai simple tehnici energetice care poate fi folosită ca autoterapie și care era explicată pas cu pas, cu poze și scheme, astfel încât să te apuci de treabă și să începi imediat să lucrezi cu ea.

Recunosc, m-a ajutat mult pregătirea tehnică din cei 5 ani de politehnică, pentru că mi-a fost foarte ușor să urmăresc explicațiile dr. Bradley Nelson, creatorul acestei tehnici. Dar, pentru că mi se părea prea frumos să fie adevărat ce scria în carte, am testat-o prima oară pe mama, care avea o durere puternică de ceafă.

Nu voi uita niciodată acea zi, pentru că datorită a ceea ce s-a întâmplat atunci, eu am devenit azi unul dintre cei mai vechi practicieni certificați din România, în tehnicile Emotion Code și Body Code – tehnica avansată a dr. Nelson. Un inginer devenit practician de tehnici energetice …

După ce am identificat, cu ajutorul uneia dintre metodele de testare musculară descrise în amănunt în carte, o emoție de lipsă de speranță, devenită captivă în corpul energetic al mamei mele la vârsta de 57 de ani, mama a început să plângă și să îmi spună că își amintește perfect momentul care a făcut-o să simtă puternic acea emoție. Mi-a descris întâmplarea cu lux de amănunte, deși trecuseră de atunci foarte mulți ani.

Dar nu asta m-a surprins cel mai tare, ci faptul că, după ce am eliberat emoția, periind, cu un magnet de frigider în palmă, câmpul Meridianului Guvernator, mama a început să își miște ușor capul și, plină de uimire, m-a întrebat:  “Ce ai făcut?  Că nu mă mai doare!”

Nu i-am putut răspunde, pentru că eram și eu prea uimită în acel moment. M-am bucurat enorm că durerea mamei mele dispăruse total și nu mai era nevoie să eliberez și o altă emoție captivă pentru ca durerea să înceteze.

Cert e că după acel moment care mi-a arătat că metoda funcționează (inginerul din mine voia dovezi palpabile și tocmai ce le avusese), m-am apucat serios de aplicarea ei, pe mine însămi, pe cățeii mei, pe rude, prieteni și cunoscuți, pe animăluțele suferinde ale altora. 

Nu era de fiecare dată la fel ca în cazul mamei, de multe ori era necesar să eliberez emoții diverse, în sesiuni de lucru separate, dar rezultatul nu întârzia să apară.

Ce m-a fascinat la această metodă era că avea exact aceleași efecte atât pentru persoane care erau prezente alături de mine, cât și pentru persoane aflate la zeci, sute sau mii de kilometri distanță.

Am să-ți povestesc acum,  în câteva cuvinte,  cum funcționează metoda asta și de ce o poți folosi și  tu.

Toate informațiile pe care le vei citi aici le găsești în detaliu în cartea Codul Emoțiilor, scrisă de dr. Bradley Nelson, pe care o găsești pe orice librărie online.  

În primul rând, câteva informații importante despre Tehnica Codul Emoțiilor

 • este o metodă extrem de simplă și rapidă de identificare și eliberare a emoțiilor nerezolvate captive
 • eliberează emoțiile captive definitiv
 • se poate aplica atât pentru oamenii de toate vârstele, cât și pentru animale, în prezența acestora și la distanță.

Ca să înțelegi cum funcționează Codul Emoțiilor, e important să înțelegi cum funcționează energia.

Probabil că deja știi că totul este energie pură și fiecare lucru vibrează la o anume frecvență și diferența de vibrație face ca lucrurile să arate și să fie simțite diferit.

Ceea ce știi este că atunci când îți privești palma cu ochiul liber,  o vezi solidă. DAR, dacă o vei privi la microscop, mărită de 40 de ori, vei vedea celule individuale și  mărită de 85.000 de ori, vei vedea lanțurile de ADN. 

Lucrurile se schimbă total dacă îți privești palma mărită de 1 milion de ori. Pentru că vei vedea atomii din care este compusă, care sunt aproape în întregime spațiul dintre particulele care îl formează. Deci, suntem ENERGIE PURĂ.

Metoda de fotografiere Kirlian, descoperită în 1939 folosește frecvențe pulsatorii de mare voltaj pentru surprinderea câmpurilor energetice care înconjoară toate ființele vii. Această tehnică se mai numește și metoda GDV (de la Gas Discharge Visualization = vizualizare prin descărcarea electrică a gazelor).

Cercetările savanților ruși din ultimii 83 de ani au demonstrat că toate obiectele au un câmp energetic asociat, dar în cazul ființelor vii acesta este mult mai puternic.

Câmpul energetic uman, numit și energia vitală Prana (hinduși), Qi sau Chi (chinezi), poate fi dezechilibrat și atunci omul se îmbolnăvește. 

Dr. Nelson a descoperit că emoțiile nerezolvate captive distorsionează și blochează fluxul liber al acestei energii. 

Dacă vrei să-l urmărești chiar pe dr. Nelson povestind despre aceste lucruri, alături de alte nume sonore în domeniul medicinii energetice, îți recomand să vezi filmul E-motion, pe care îl găsești aici:  https://vimeo.com/286677140

E important să mai înțelegi, că, așa cum corpul tău pe care îl vezi solid, este energie, la fel și gândurile sunt energie, iar această energie poate fi măsurată cu ajutorul aparatelor.

De asemenea, emoțiile sunt energie și fiecare emoție are o frecvență unică de vibrație. Iar aceste emoții dau culoare vieții noastre.

Dar ce sunt emoțiile nerezolvate captive ?

În mod normal emoțiile sunt simțite și procesate de către corp imediat.  Dar, câteodată energia emoțională e prea mare și rămâne “captivă” în corp. Iar energia lor este foarte dăunătoare din cauza frecvenței scăzute care interferează cu frecvența vibrațională a corpului nostru.

Emoțiile nerezolvate captive pot apărea la orice vârstă, chiar și în viața intrauterină sau pot fi moștenite.  Aceste emoții captive sunt cauza ascunsă a depresiei, anxietății, fobiilor, atacurilor de panică, autosabotărilor, bolilor mintale și multe altele.

Emoțiile nerezolvate captive sunt sfere de energie de mărimea unei portocale sau a unui pepene și se pot fixa în oricare parte a corpului.  Ele distorsionează câmpul energetic al corpului, cauzând dezechilibre și în cele din urmă simptome în corpul emoțional, mental și fizic, din cauza rezonanței pe care o fac în țesuturile unde râmân captive.

Îții dau doar câteva exemple de simptome fizice și emoționale care apar, din cauza emoțiilor nerezolvate captive:

Simptome fizice: alergii, dureri abdominale, astm, dureri de spate, colită, dureri articulare, lupus, dureri de ceafă, sinuzită, cancer, epicondilită, diabet, constipație, oboseală cronică, dureri de șold, scleroză multiplă, Boala Parkinson, hipoglicemie, tiroidită, boli de piele etc.

Simptome emoționale/mentale: anxietate, depresie, frigiditate, inabilitate în a găsi iubirea, inabilitate în a rezista adversităților, insomnie, izolare,  inabilitate în a învăța, boli mintale, inabilitate de a obține succesul, atacuri de panică, fobii, autosabotaj, tendință de suicid etc.

Prin metoda dr. Nelson emoțiile captive pot fi identificate de mintea subconștientă, pentru că mintea noastră subconștientă controlează funcțiile noastre motrice și corpul nostru poate face diferența între adevăr și minciună. Metoda aceasta de dialog cu mintea subconștientă este folosită și de poligraful sau detectorul de minciuni, despre care am auzit cu toții.

Îți menționez  principalele argumente pentru care tehnica energetică Codul Emoțiilor funcționează:

 • mintea subconștientă ne ține în funcțiune și ne regenerează permanent toate organele și ne menține respirația 24 de ore din 24 
 • mintea subconștientă arhivează și memorează TOT ce am experimentat în această viață și în alte vieți 
 • putem să punem întrebări minții subconștiente, la care să ne răspundă cu “da” sau “nu”
 • prin testare musculară accesăm informațiile memorate de mintea subconștientă și astfel putem afla ceea ce ea știe deja!

Ce e testarea musculară?

Plantele cresc în mod natural către lumină și către muzica clasică, relaxantă. La fel și corpul nostru se înclină în mod natural înainte spre gânduri adevărate, emoții cu vibrație înaltă și se depărtează de gânduri neadevărate, emoții de vibrație joasă. Aceasta e cea mai simplă metodă de testare: Metoda balansului corporal. 

Există multe alte metode de testare, câteva dintre ele (metoda testării mâinii, metoda bușteanului care cade, metoda desfacerii inelului, metoda inelelor înlănțuite) le găsești descrise în carte într-un mod foarte clar, pentru a putea să le practici singur.

Identificarea emoțiilor captive cu ajutorul testării musculare este cea mai “complicată” parte a tehnicii Codul Emoțiilor. Pentru că, la început, pentru unii poate fi dificil să se concentreze pe răspunsurile corpului, obișnuiții fiind de o viață să fie atenți doar la minte – mintea conștientă.

Cu puțin exercițiu, oricine poate să învețe să își asculte corpul. Și odată identificate emoțiile, partea de eliberare a lor este foarte simplă.

Așadar, cum eliminăm emoțiile captive, odată identificate?

 • emoțiile nerezolvate captive reprezintă, așa cum îți spuneam, forme de energie. De aceea, cea mai eficientă metodă de eliminare a lor este folosirea unei alte forme de energie
 • intenția reprezintă o foarte puternică formă de energie mentală, de aceea emoțiile nerezolvate captive pot fi eliminate prin simpla putere a intenției personale
 • energia noastră este înmagazinată în meridianele energetice (folosite de mii de ani în acupunctură)
 • cel mai important meridian rezervor de energie este așa numitul Meridian Guvernator, care începe în centrul buzei superioare, urcă și trece prin creștetul capului, după care coboară de-a lungul coloanei vertebrale până la coccis
 • formulând intenția clară pentru a elimina emoția captivă identificată, periem cu mâna (care este energie pură) câmpul energetic al Meridianul Guvernator
 • la sfârșit, verificăm prin testul muscular dacă emoția a fost eliberată.

Dr. Nelson spune că un om are în medie între câteva sute și câteva mii de emoții captive în câmpul energetic. E important să înțelegem asta, pentru ca așteptările noastre în privința efectelor tehnicii să fie realiste. Nu se întâmplă prea des ceea ce s-a întâmplat cu vindecarea durerii de ceafă a mamei, care s-a produs după eliberarea unei singure emoții captive. Câteodată e nevoie de perseverență pentru a vindeca a anumită boală sau afecțiune.

Ce îmi place la această metodă este că se poate aplica ușor ca autoterapie și astfel nu trebuie să depinzi de un practician certificat. Acesta poate lucra pentru tine, folosind tehnica avansată Body Code, dar poți și tu să aplici tehnica descrisă atât de detaliat în carte, să îți cureți corpul energetic.

Merită să citești această carte minunată, care din punctul meu de vedere, ar fi extrem de utill să fie predată în școli, începând cu clasa întâi, pentru că e atât de simplă că și un copil de 7 ani o poate practica.

Ca ultim argument, îți spun și câteva lucruri despre zidul energetic din jurul inimii, pe care majoritatea dintre oameni îl au (deci probabil îl ai și tu) și pe care îl poți elibera cu această tehnică simplă.

Mintea subconștientă formează acest zid energetic în jurul inimii pentru a o proteja de simțirea altor emoții de vibrație joasă. Din păcate, acest zid ne “protejează” inima și de simțirea emoțiilor cu vibrații înalte. Acest zid este ca un buncăr, care, odată ce pericolul a trecut, devine nefolositor și chiar nociv, pentru că ne ține departe de Viață, de experimentarea plenară a armoniei, păcii, bucuriei și compasiunii.

Oare tu crezi că meriți să știi o asemenea tehnică energetică simplă, pe care să o poți face singur și să îți vindeci durerile?

 Eu cred că DA.  Stă în puterea ta să o faci. Este o alegere. Alege conștient!

9 thoughts on “Codul Emoțiilor, o tehnică ce poate fi folosită ca autoterapie”

 1. Foarte tare ! Chiar ma preocupa un subiect ce l-ai atins aici ! Rămâne de văzut dacă știu sa valorific ceea ce am aflat of

 2. Multumesc! Multumesc Lui Dumnezeu, lui Rajko, d-nei Alina Roman. Multumesc pentru ca „mi-a venit timpul”💥 si mi-a fost permis sa va cunosc in podcastul Excelent de bine. Multumesc! De cativa ani „cercetez”, „lucrez” de cateva luni… si vad si simt rezultate, dar nu ma pot opri din cautare… si v-am „aflat” azi. Voi citi ceea ce ati prezentat in acest site, pentru care va sunt recunoscatoare, si sigur voi participa la cursurile dumneavoastra. Multumesc!🤗❤️💥

 3. Buna ziua. Urmaresc toate podcasturile lui RAJKO KUZMANOVICI. Intrunul din ele v-am descoperit pe dumneavoastra. Am simtit ca aici as vrea sa ma opresc, adica la aceste tehnici foarte interesante, care cred ca imi vor aduce din nou acea bucurie de a ma trezi dimineata plin de energie. Sunt sigur ca ma puteti indruma cu succes.

  1. Ma bucur ca simtiti ca va pot fi de ajutor. Daca doriti sa ma contactati pentru a incepe sa lucram impreuna, e important sa urmariti indicatiile din sectiunea Programari a site-ului.

 4. Bună ziua!
  Am urmărit pe YouTube, primul curs gratuit ,despre testarea musculară.
  L- am urmărit și pe dr.Nelson ,în Younity România și mi se pare o practică foarte ușoară, dar și grea în ceea ce privește testarea musculară!!!Îmi doresc să lucrez cu dumneavoastră .
  Mulțumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Scroll to Top