Cele 7 legi spirituale ale vindecării

Oamenii care vin către mine pentru a-i ajuta, își doresc vindecare. Vindecarea unor lungi și chinuitoare dureri emoționale sau fizice.

Pentru a-i motiva să facă schimbările de care au nevoie, le reamintesc de legile spirituale pe care merită să le ia în consideare dacă îți doresc să reușească.  Sunt legile descrise atât de frumos și de simplu de către Deepak Chopra, în minunata lui carte, intitulată Cele 7 legi spirituale ale succesului

Deși, așa cum declară Deepak Chopra în introducerea la această carte minunată, titlul ei se referă la succes, cartea s-ar fi putut intitula la fel de bine Cele 7 legi spirituale ale Vieții, pentru că descrie principiile de care se folosește natura pentru a crea existența materială, principii la care e necesar să ne reconectăm, dacă ne dorim vindecarea.

Aceste legi spirituale ale Vieții,  care ne aduc vindecarea în corpul nostru fizic și emoțional, atunci când începem să ne acordăm la ele sunt descrise pe scurt, mai jos.

Deepak Chopra sugerează să folosim cele 7 zile ale săptămânii și să începem duminica să punem în aplicare prima lege, apoi să continuăm în ziua de luni cu cea de a doua lege și tot așa.  Dar poți începe cu orice lege pe care simți că ai nevoie să o manifești în viața ta.

Este important să înțelegi, că orice vindecare este un proces, nu se întâmplă peste noapte și că pentru parcurgerea acestui proces este esențială dorința ta lăuntrică, intenția manifestată de mintea conștientă.

Îți garantez că schimbările nu vor întârzia să apară și vor produce efecte benefice în starea ta de sănătate, precum și în toate celelalte aspecte ale vieții tale.

1. Legea potențialității pure

“Sursa întregii creații este conștiința pură … potențialitatea pură care caută să exprime ceea ce este nemanifestat într-o formă manifestată. Dacă realizăm că Sinele nostru real este potențialitate pură, noi ne punem în rezonanță cu acea putere care manifestă tot ce există în Univers.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • pot alege să practic în fiecare zi tăcerea, prin meditație tăcută de cel puțin două ori pe zi, timp de aproximativ 30 de minute dimineața și 30 de minute seara.
  • pot aleges să mă așez în tăcere să privesc apusul soarelui, să ascult sunetul valurilor mării ori al unui pârâu, sau să miros pur și simplu mireasma unei flori.
  • îmi pot elibera mintea de judecăți de valoare, de exemplu începând fiecare zi cu afirmația: “Astăzi accept fără judecată tot ceea ce se petrece.”, iar de-a lungul zilei îmi reamintesc mereu această intenție.

2.  Legea dăruirii (consacrării)

“Universul operează prin intermediul schimburilor dinamice… Dăruirea și primirea reprezintă aspecte diferite ale fluxului de energie care curge prin Univers. Prin voința de a dărui (consacra) ceea ce urmărim să dobândim, noi permitem libera circulație a energiei universale, a abundenței energetice, în viața noastră.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • Oriunde merg și cu oricine mă întâlnesc, pot alege să dăruiesc ceva. Darul meu poate fi un compliment, o floare sau o rugăciune. Pot începe chiar de astăzi prin a dărui ceva tuturor celor cu care mă întâlnesc, activând astfel procesul de circulare a fericirii, bogăției și abundenței în viața mea și în viețile celor din jur.
  • pot alege ca astăzi să primesc cu recunoștință toate darurile pe care mi le oferă viața. Pot alege să primesc darurile naturii, lumina soarelui și ciripitul păsărelelor, ploaia de primăvară sau prima ninsoare. Sunt deasemenea deschis față de darurile celor din jur, indiferent dacă este vorba de daruri materiale, de bani, complimente sau rugăciuni.
  • Mă pot angaja să mențin deschis circuitul bogăției în viața mea, dăruind și primind cele mai prețioase daruri ale vieții: afecțiunea, respectul, aprecierea și iubirea. De fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva, îi urez mental fericire, bucurie și plăcerea râsului.

3. Legea Karma-ei sau a cauzei și efectului

“Orice acțiune generează o forță energetică ce se va întoarce asupra noastră în același fel… Noi culegem ceea ce semănăm. Atunci când optăm pentru acțiuni ce le aduc celor din jur fericire și success, fructele naturale ale karma-ei noastre vor fi fericirea și succesul.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • Astăzi pot alege să devin martorul conștient al propriilor mele decizii, în fiecare moment al zilei. Prin contemplarea conștientă acestor opțiuni, le aduc în câmpul conștiinței mele. Conștientizez astfel plenar faptul că cea mai bună cale de a mă pregăti pentru viitor constă în a trăi plenar conștient în prezent.
  • Ori de câte ori am de făcut o alegere, îmi pot pune următoarele două întrebări: Care sunt consecințele alegerii mele? și Aduce această alegere – mie și celor din jurul meu, care sunt afectați de ea – mai multă fericire și împlinire?
  • Îmi întreb apoi inima și ascult răspunsul ei, exprimat sub forma unei senzații de confort sau de disconfort. Dacă alegerea mea îmi trezește în inimă un sentiment de confort, merg înainte, fără a mă crampona însă de ea. Dacă ea îmi trezește însă un sentiment de disconfort, examinez mai atent consecințele ei cu ajutorul lucidității interioare.

4. Legea efortului minim

“Inteligența naturii funcționează fără nici cel mai mic efort … în armonie, în iubire, fără anxietate. Atunci când cultivăm forțele armoniei, bucuriei și iubirii, noi putem crea succesul și bunăstarea fără efort.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • pot alege să practic Acceptarea. Să îi accept pe toți oamenii care îmi ies în cale, toate situațiile, circumstanțele și evenimentele care se petrec. Urmăresc să conștientizez tot timpul faptul că momentul prezent este exact așa cum trebuie să fie, căci știu că întregul univers este exact așa cum trebuie să fie. Renunț la lupta cu întregul Univers și accept clipa prezentă. Acceptarea mea este totală și necondiționată. Accept lucrurile exact așa cum sunt.
  • Acceptând lucrurile așa cum sunt, pot alege să îmi asum Responsabilitatea pentru situația în care mă aflu și pentru toate evenimentele pe care le consider problematice. Știu că asumarea responsabilității înseamnă să renunț la a critica pe oricine și orice (inclusiv pe mine însumi) pentru situația în care mă aflu. Mai știu că orice problemă este simultan o ocazie, iar deschiderea față de ocazii îmi permite să transform momentul prezent astfel încât să-mi aducă beneficii ulterioare mai mari.
  • Astăzi pot alege să rămân centrat în Lipsa de rezistență. Îmi propun să transcend nevoia de a-mi apăra punctul de vedere. Mă eliberez de dorința de a convinge pe oricine să-mi accepte punctul de vedere. Rămân deschis față de toate punctele de vedere și mă detașez de toate.

5. Legea intenției și a dorinței

“Orice intenție și orice dorință conține inerent în ea mecanismul prin care poate fi îndeplinită …. În câmpul purei potențialități, dorințele și intențiile au o putere de organizare infinită. Atunci când introducem o intenție în câmpul fertil al potențialității pure, noi punem această putere infinită de organizare să lucreze pentru noi.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • pot face o listă a tuturor dorințelor mele. Pot purta lista cu mine oriunde merg. O recitesc cu atenție înainte de fiecare meditație, înainte de a intra în marea stare de liniște. O recitesc la fel de atent în fiecare seară, înainte de culcare și dimineața, după trezire.
  • pot emite în câmpul potențialității pure dorințele mele și le las în pântecul creației, cu credința fermă că ele dau rod. Dacă lucrurile sunt orientate diferit de sensul dorit de mine, am convingerea că există o rațiune în această direcție și că planul cosmic are în vedere pentru mine intenții care sunt mai presus decât cele pe care le-am conceput eu însumi.
  • pot alege să îmi reamintesc continuu să practic concentrarea asupra momentului prezent în toate acțiunile mele. Păstrez concentrarea asupra momentului prezent, indiferent de obstacole. Accept prezentul exact așa cum este și contribui la croirea vieții mele prin manifestarea intențiilor și dorințelor mele cele mai profunde.

6. Legea detașării

“În detașare sălășuiește înțelepciunea incertitudinii … În înțelepciunea incertitudinii sălășuiește eliberarea de trecut, de ceea ce cunoaștem, care reprezintă închisoarea condiționării trecute. Prin voința de a păși în necunoscut, în câmpul tuturor posibilităților, noi ne abandonăm minții creatoare care orchestrează dansul universului.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • Astăzi pot alege să fiu detașat. Să mă accept pe mine așa cum sunt și să îi accept pe cei din jurul meu așa cum sunt. Pot alege să eliberez nevoia de a-mi impune propriile mele idei despre felul în care ar trebui să decurgă lucrurile. Mă detașez de orice soluție forțată unei probleme, generând astfel noi probleme. Particip la evenimentele din jurul meu cu o implicare detașată.
  • Astăzi pot alege ca toate experiențele mele să aibă la bază principiul incertitudinii. Întrucât sunt deschis față de incertitudine, soluțiile apar spontan pornind de la problemele create, de la confuzie, dezordine și haos. Cu cât situația pare mai nesigură, cu atât mai sigur mă simt eu, căci incertitudinea este calea mea către libertate. Aplicând înțelepciunea incertitudinii, îmi găsesc propria siguranță.
  • Pot alege să pătrund în câmpul tuturor posibilităților și anticipez deja fascinația care apare atunci când sunt deschis față de o infinitate de opțiuni. Experimentez aventura, magia și misterul vieții, mă amuz și mă joc.

7. Legea Dharma-ei sau a menirii în viață

“Orice om are o menire în viață … un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalți. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalți, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.”

Modalități de aplicare în practică a acestei legi

  • Astăzi pot alege să cultiv plin de iubire Divinitatea care există în interiorul meu, într-o stare embrionară. Îi acord întreaga atenție spiritului care îmi animă trupul și sufletul. Mă trezesc față de liniștea profundă din interiorul inimii mele. Oricât de implicat aș fi într-o experiență temporală, îmi reamintesc clipă de clipă conștiința eternității.
  • Pot alege să fac o listă cu talentele mele unice. Pot adăuga la ea toate acele lucruri pe care îmi place să le fac atunci când îmi manifest talentul unic. Ori de câte ori îmi folosesc talentul unic în serviciul semenilor mei, pierd noțiunea timpului și aduc prosperitate, deopotrivă în viața mea și în viețile celor din jur.
  • Îmi pot pune  zilnic întrebarea: “Ce pot face pentru a fi de folos altora?” Răspunsul la această întrebare îmi permite să-i ajut pe alții, plin de iubire.

Probabil că ai observat deja: totul este o ALEGERE. Din păcate, suntem prea puțin conștienți de asta, din pricina convingerilor noastre limitative. Din cauza lor,  reacțiile noastre sunt automate și de obicei ne provocăm singuri multă durere.

Numai că, în orice moment al existenței noastre putem face noi alegeri, care să ne schimbe fundamental parcursul vieții.

Dacă ai ajuns până aici și simți că te-au ajutat aceste rânduri, te poți înscrie și la mini-cursul meu gratuit, prin e-mail accesând link-ul:  https://alinaroman.ro/minicurs/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »
Scroll to Top