Trăim într-o lume a acțiunii și reacțiunii, în care conștiința noastră ne creează realitatea. Indiferent că suntem sau nu conștienți de acest lucru, manifestăm și atragem oameni și evenimente în viața noastră conform propriei noastre conștiințe, propriului nostru nivel de vibrație. Lumea pe care o vedem înafara noastră este o reflectare a realității pe care noi înșine am creat-o cu gândurile, emoțiile și credințele noastre.
Oamenii care ne rănesc, situațiile deloc plăcute, uneori chiar dramatice, prin care trecem sunt tot atâtea mesaje pe care Universul ni le transmite. Acești oameni și situații sunt simple reflecții ale lumii noastre interioare, ele ne arată ce este important să conștientizăm și să schimbăm în noi. Manifestăm toate aceste circumstanțe prin modul în care simțim și gândim, prin tiparele noastre adânc ascunse în subconștient.
Bineînțeles, apar în viața noastră și foarte mulți oameni și situații plăcute, ele reflectă în aceeași măsură interiorul nostru. Și cu cât lucrăm mai mult cu noi, cu cât gândurile, emoțiile noastre își cresc vibrația, cu atât oamenii care ne apreciază și ne văd Lumina interioară sunt mai numeroși. Ei sunt OGLINZILE noastre.
Fiecare dintre noi este conștiință infinită și tot ceea ceea ce suntem se reflectă în lumea exterioară. Atragem mereu lecții valoroase pentru ființa noastră și stă în puterea noastră să ne îndepărtăm de teamă și să alegem credința în Divinul din noi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să radiem din inimă iubirea, pentru ca lumea exterioară nouă să se schimbe și să rezoneze cu acea energie.
Din perspectiva esenienilor antici, fie că suntem conștienți sau nu, fiecare dintre noi experimentează în prezența altora oglindirea. Dacă avem înțelepciunea să recunoaștem aceste oglinzi, să înțelegem ce ne arată oamenii din jurul nostru, ne putem accelera evoluția prin înțelegerea experiențelor noastre, aici, pe Pământ.
Ceea ce esenienii au spus că avem de aflat în această lume, putem vedea printr-o combinație de modele reflectate nouă de către oamenii și situațiile pe care îi atragem în viața noastră.
Prin anii 70 s-a auzit de prima oglindă, aceea care arată ceea ce suntem într-un anumit moment. Adică, atunci când ne aflăm în preajma unor oameni furioși sau lipsiți de onestitate, aceștia ne arată de fapt furia existentă în noi, sau propria noastră lipsă de onestitate. Câteodată această oglindă este adevărată, alteori nu. Nu întotdeauna ceea ce vedem în exteriorul nostru reflectă propriile noastre umbre sau calități.
Avem nevoie să știm și ce alte oglindiri există. Pentru că fiecare dintre cele 7 oglinzi eseniene sunt extrem de puternice, dar din ce în ce mai subtile.
În cartea sa Pășind între lumi (pe care o mai putem găsi în diferite anticariate online), precum și în seminarul Cele 7 oglinzi eseniene, Gregg Braden prezintă, prin intermediul unor povestiri pline de tâlc, cele 7 mistere ale oglindirii noastre în oamenii și situațiile din viața noastră. Iată ce ne dezvăluie despre noi aceste oglinzi:
Prima oglinda este oglinda a ceea ce suntem în momentul prezent. Ne arată ce însușiri sau aspecte ale noastre ne sunt oglindite de către cei din jurul nostru. Această oglindă ne arată ceea ce facem noi înșine și poate nu conștientizăm, anumite aspecte care se află în interiorul nostru. Se spune că atunci când vedem bunătatea, frumusețea, curajul, onestitatea, altruismul unui alt om, este pentru că acea calitate pe care noi o apreciem în celălalt există și în interiorul nostru. Aceasta e oglinda unu, care ne arată ce suntem în acel moment. Această oglindă ne arată totodată și orice fel de lucru care ne deranjează profund în celălalt, orice atitudine, gest, comportament care ne afectează emoțional ne arată ceva despre noi. Sau, poate fi și oglinda a doua.
A doua oglindă este oglinda a ceea ce judecăm într-un anumit moment. Ea poate fi ușor confundată cu prima oglindă. Ea ne arată ca anumite atitudini, gesturi, comportamente ale celorlalți care ne deranjează sau ne rănesc profund pot fi nu ceea ce există în noi, ci ceea ce judecăm noi pentru că la un moment dat, în trecut, am fost răniți de ceva similar, ne-a marcat profund și nu am iertat. E important să întelegem că atunci cînd îi judecăm pe alții, fiind puternic afectați emoțional, condamnăm de fapt ceva din trecutul nostru. A doua oglindă e mai dificil de înțeles pentru că majorității oamenilor le este greu să vadă aceste emoții în ei înșiși. Suntem adesea convinși că i-am iertat pe oamenii care ne-au rănit în trecutul nostru, cand de fapt aceste răni au devenit parte a ființei noastre.
A treia oglindă este oglinda a ceea ce am pierdut/oferit/ne-a fost luat la un moment dat. Această oglindă ne este arătată de oamenii de care suntem puternic atrași la un moment dat. Când vedem ceva ce iubim la alții este foarte adesea ceva ce am pierdut, am dat sau ni s-a furat din viata noastră, în experimentarea vieții. Poate fi inocența, bucuria, curajul, integritatea, sau orice calitate pe care o manifestam cândva. Fiecare relație este de fapt o relație cu sine și adesea ne cerem înapoi ce am pierdut, la ce am renunțat sau ce ni s-a luat în trecut. Când ne cedăm puterea unei alte persoane, sufletul nostru suferă o pierdere, fără să realizăm că trimitem înapoi vibrații subtile pe care ceilalți le simt, dacă experimentează aceeași pierdere de energie. Astfel, vom atrage același model de comportament către noi.
A patra oglindă este oglinda celei mai mari iubiri pierdute sau a celei mai mari frici, dependențe sau obsesii pe care am avut-o sau o avem. Oglinda poate reflectaceva ce am iubit foarte mult. Aceasta poate fi un mod de viață, o relație destrămată sau ratată. Adesea este o viață trecută, în care am înțeles greșit o anumită experiență. Aceste experiențe se vor recrea mereu și mereu, până când înțelesul a ceea ce am trăit se va transforma în înțelepciunea sufletului. Este extrem de dificil câteodată să ne împăcăm cu alegerile pe care le-am făcut, cu faptul că am părăsit pe cineva, un loc sau un cămin pe care l-am iubit. Durerea unei asemenea decizii se va imprima in holograma sufletului sau corpului fizic. Dar odata ce lecția va fi învățată, nu vom mai atrage circumstanțe similare.
A cincea oglindă este oglinda mamei și a tatălui. Este oglinda ce ne relevă relația noastră cu Dumnezeu. Aspectele pe care le iubim sau detestăm la părinții noștri reflectă într-un mod subtil relația noastră cu Divinitatea. Se spune că ne atragem parteneri de viață care seamănă izbitor de tare cu mama sau cu tatăl nostru. Devenim adesea asemenea lor, preluîndu-le în aceeași măsură tiparele sănătoase și cele mai puțin sănătoase. Această oglindă ne reflectă și credințele și așteptările noastre în relația cu Divinitatea.
A șasea oglindă este oglinda cuceririi “Nopții negre a sufletului”. Această oglindă ne arată în profunzime ceea ce descoperim că suntem în momentele celor mai mari provocări din viața noastră. Cel mai important lucru este să ne amintim că sufletul nostru ne dă oportunități de a crește și a evolua și că nu suntem victime. E deasemenea important să înțelegem că aceste provocări sunt posibile doar după ce am ajuns să stăpânim fiecare unealtă care ne va permite să trecem prin acea provocare cu grație și ușurință. Această oglindă ne arată că putem să credem în noi înșine și să ne amintim că “Dumnezeu nu îți dă niciodată mai mult decât poți duce.”
A șaptea oglindă este oglinda modului în care ne percepem pe noi înșine. Ea ne oferă oportunitatea de a înțelege că suntem perfecți așa cum suntem, dacă încetăm să ne mai comparăm cu ceilalți. Ceilalti ne percep și ne tratează așa cum ne percepem și ne tratăm noi înșine. Dacă ne-am pierdut stima de sine și nu mai suntem conștienți de frumusețea și înțelepciunea noastră, ceilalți nu le vor percepe nici ei. Dacă ne schimbăm percepția asupra noastră, ne schimbăm lumea.
Este timpul să fim buni, iubitori și să avem compasiune pentru noi înșine și pentru ceilalți. Drumul către iubirea și bunătatea din nou este un drum unic pentru fiecare, pe care fiecare dintre noi îl parcurge atunci când este pregătit. Pentru că atunci când suntem pregătiți să primim cunoașterea, ființele și împrejurările potrivite sunt atrase vibrațional în realitatea noastră.
Te aștept cu drag la sesiunile individuale, pe care le țin exclusiv online. Împreună descoperim metode simple prin care în fiecare zi, pas cu pas, îți creezi realitatea pe care ți-o dorești. Detalii despre aceste sesiuni găsești în secțiunea Programări din site.
_____________________*ESENIÁN (‹ fr.) s. m. Membru al unei secte iudaice apărute pe la mijlocul sec. 2 î. Hr. și dăinuind până în sec. 2 d. Hr., caracterizată prin comuniunea bunurilor, ascetism, pacifism și practicarea divinației. Gruparea a fost menționată de Filon din Alexandria, Josephus Flavius și Pliniu cel Bătrân. De la esenieni, care au influențat puternic creștinismul primitiv, au rămas, probabil, Manuscrisele de la Marea Moartă. Sursa: DE (1993-2009)